A Trancas y Barrancas

…Nacimos en la Zona Franca.

Jornades sobre comunicació de proximitat i inmigració

Posted by daniesku en 26 febrero, 2008

Sandra Pedrals, directora del diario La Marina nos pasa este correo para que nos hagamos eco:

Hola a tothom!

La Taula de Comunicació organitza la setmana que ve unes jornades sobre Comunicació de Proximitat i Immigració, que compten amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La Marina i Alternativa Barcelona són els vicepresidents de la Taula de Comunicació, entitat de segon grau que acull associacions i mitjans de comunicació de proximitat, els quals, mitjançant reunions puntuals, s’encarreguen de marcar els punts d’actuació de l’associació. Amb seu al carrer Vilamarí, 54, la Taula de Comunicació agrupa tant premsa, com ràdio, televisió i Internet i té per finalitat crear una xarxa d’entitats sense ànim de lucre dedicades als mitjans de comunicació de proximitat.

Un altre dels nostres objectius com a Taula de Comunicació és aprofundir en el debat per tal de trobar solucions a les problemàtiques de les associacions de comunicació, com són la manca de reconeixement social, la sostenibilitat dels projectes, la formació, i el paper que es desenvolupa per a la cohesió social dels barris. Aquesta és la màxima significació de la nostra tasca quotidiana i el que ens motiva a organitzar, anualment, unes jornades de debat sobre la situació de la comunicació de proximitat.

Amb l’objectiu de fer arribar el nostre missatge al màxim d’interlocutors possibles, us agrairíem que feu difusió d’aquestes jornades a través dels vostres mitjans i entitats.

Y estos son los temas que se van a tratar:

La Taula de Comunicació i el Col·legi de Periodistes organitzem les VI Jornades de Comunicació Local i Ciutat amb la voluntat d’analitzar i reflexionar sobre l’actualitat del sector de la comunicació de proximitat i contribuir a l’enfortiment i la cohesió de l’espai català de comunicació.

Tenint en compte la complexitat de la comunicació local i de proximitat, cada any dediquem les Jornades a un tema concret, enguany, a la Comunicació de Proximitat i la Immigració, per tal d’analitzar el fenomen de la immigració des del punt de vista de la comunicació de proximitat: quin és el tractament que fan els mitjans locals de les qüestions que tenen a veure amb les persones immigrades?. De quina manera es potencia la comunicació amb aquest col·lectiu?. Quins són els mitjans de comunicació de proximitat que fan servir?, etc.

Ens hem proposat com a objectiu reflexionar i debatre a l’entorn de la comunicació de proximitat i d’aquells aspectes que influeixen en el seu desenvolupament, així com de les conseqüències que se’n deriven i de la repercussió sobre la societat catalana des de quatre abordatges diferents:

  1. Copsar com la societat catalana connecta amb les persones immigrades.
  2. Analitzar el tractament que de la immigració es fa en els mitjans de comunicació de proximitat.
  3. Conèixer quins mitjans de comunicació fan servir les persones immigrades.
  4. Conèixer a través de quins mitjans de comunicació s’expressen les persones immigrades.

Es un placer que se acuerden y confien en nosotros para difundir esta información.

Para el resto de lectores y asiduos del Blog, si necesitáis que nos hagamos eco de cualquier otro tema, no dudéis en poneros en contacto con nostros.

Más información: Taula de Comunicació, Diari La Marina

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: